Hasta olan kişi şifayı doktorun ve ilacın değil, Allah’ın verdiğini bilecek…

Hasta olan kişi şifayı doktorun ve ilacın değil, Allah’ın verdiğini bilecek...

İnsan sevgiyle ayakta duruyor. Sevgi sistemi bozuldu mu bütün vücut hasta oluyor. A9TV


İnsanların çoğu doktora gittiğinde hastalığının çaresini gittiği doktorun bulacağını sanıyor, doktorun eline, eteğine yapışıyor, doktorun vereceği ilacın ve tedavinin hastalığını iyileştireceğini düşünüyor. Doktor onu verdiği ilaçla iyileştirdiğinde ise “o doktor beni hayata döndürdü” diye eşine dostuna anlatıyor.

Halbuki ne doktorun, ne de verdiği ilacın hastalığı iyileştirme gücü yoktur.Doktor ve ilaç yalnızca vesiledir. Dünyadaki milyarlarca hastalığı ve hepsinin ilaçlarını yaratan Allah’tır. Eğer bir hastaya şifa verecekse doktorun verdiği ilaç vesile olarak o hastayı iyileştirir. Hasta Allah izin verdiği için şifa bulur. Ama Allah dilemezse o hasta ne yaparsa yapsın, isterse dünyanın en ünlü doktorlarına gitsin, yine de şifa bulamaz. Allah ayetinde şifayı Kendisinin verdiğini şöyle bildirir:

“Hastalandığım zaman bana şifa veren O’dur;” (Şuara Suresi, 80)

Ömer Toprak isimli doktor kardeşim bu konuda şöyle hikmetli bir paragraf yazmış:

Doktor olarak hasta muayenesinde en önemli nokta şifanın Allah’tan olduğunun farkına varmak ve bu şifaya Allah’ın bizi vesile etmesi için dua etmektir. Hastaların da şifanın Allah’tan olduğunun farkına varıp biz doktorları şifalarına vesile etmesi için Allah’a dua etmeleri gerekir. Yoksa Allah korusun şirke girmiş oluruz. Bir hasta iyleşince “Ben iyileştirdim değil, Allah beni hastamızın iyileşmesine bir sebep kıldı, elhamdulillah” demeliyiz. Eğer hasta ölürse yine aynı şey geçerlidir. Öldüren yine Allah’tır. Şifa da ölüm de Allah’tan. Bizler ise sağlıklı bir şekilde yaşamak için hem tüm kalbimizle duamızı yapacağız, hem de fiili dua olarak iyileşmek için tıbbın en son imkanlarını kullanacağız. Tıbbı yaratan da ilacı yaratan da doktoru, hastayı herşeyi yaratan da Yüce Allah’tır. Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı bir hayat nasip etsin inşaAllah.

Sonuç olarak hasta olan işi önce yüzünü Allah’a dönecek, Allah’a dua edip şifa vermesini isteyecek ve doktorun da ilacın da, tüm tedavi yöntemlerinin de Allah’ın kontrolünde olduğunu bilecek..

Cevapla