Duygusallık apayrı bir din, apayrı bir inanç…

Duygusallık apayrı bir din, apayrı bir inanç…

İman zayıflığında duygusallık ve romantiklik devreye girer, insan şeytanın oyuncağı olur.


Duygusallık apayrı bir din, apayrı bir inanç. Çünkü duygusal olan insan Allah’tan kopar, olayların etkisine hemen kapılır. Başına gelen imtihanların Allah tarafından ince ince planlandığını tamamen unutur, tevekkülü bırakır ve tamamen kendi şeytanıyla baş başa kalır…

Duygusal olan bir insan olayları Kur’an gözüyle değerlendiremez. Çünkü şeytan onun ruhunu kontrol altına almış ve dinden uzaklaştırmıştır. Duygusal olan adama bir bakın, bir ağlar, bir üzülür, bir güler, bir anda hüzünlenir. Bir şey söylersin hemen içine kapanır. Başına bir olay gelir, günlerce bundan etkilenir. “Şu hareketi yapma” dersin günlerce küser, hemen ardından haksızlığa uğradığını iddia eder. Bu insanla bir türlü bağlantı kurulamaz. Açıkça görüldüğü gibi duygusallık insana bu şekilde çok ciddi bir şekilde zarar verir. Müslümanı Allah’ın bağışlamayacağını söylediği şirke kadar götürür. Müslüman duygusallıkla boğuşup üzülürken şeytanı da bir köşede onu seyredip eğlenir. Onu Allah’tan koparmak şeytanın müthiş hoşuna gider.

Müslüman herhangi bir olayla karşılaştığında imtihan olduğunu bilir. Üzülmek, yakınmak, isyan etmek, öfkelenmek Müslümana hiçbir şekilde yakışmaz. Mümin daima Allah’ın tarafında olacak, hep dengeli ve akılcı yaklaşacak. Allah’ın yarattığı her olayda, en korkunç gibi görünen olayda bile çok büyük hayır olduğunu bir an bile unutmayacak. Ancak o zaman Kuran’a uyan, Allah’ın beğendiği ve sevdiği bir mümin olabilir.

Dolayısıyla eğer bir mümin duygusallığa kapılıyorsa, kaderi unutup tevekkülsüz bir tavır içine giriyorsa, üzülüp öfkelenebiliyorsa apayrı bir dini yaşadığını bilmeli ve bundan şiddetle sakınmalı diyoruz ve mümin kardeşlerimizi şeytanın oyunlarına karşı uyarıyoruz.

… Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)

Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele. (Bakara Suresi, 155)

Kaynak: http://enbuyuktehlikesirkk.blogspot.com.tr/

http://imtihaninsirrib.blogspot.com/

Tüm yazılarım: https://erkanarkutyaziyor.wordpress.com/

Cevapla