Gerçekten toprağın içine girip yok olup gittikten sonra yeniden mi dirilteceğiz?

Gerçekten toprağın içine girip yok olup gittikten sonra yeniden mi dirilteceğiz?

Ölüm bir yok oluş değil tam tersine sonsuz hayatımızın başladığı andır. Bu gerçekle herkes bir gün tanışacak.


İnsanların ölüp de toprağa girince yok olacaklarına dair son derece yanlış, sapkın bir inançları var. Ölümün herşeyi bir anda kesip bitireceğine inanıyorlar. Beden onlara göre toprakta çürüyüp gidiyor ve herşey bitiyor.

Halbuki kainatta yaratılan hiçbir şey kaybolmaz ve yok olmaz. Allah’ın ruhunu taşıyan insan da bu dünya için yaratılmış bir varlık değildir. Dünya hayatı sadece sonsuz hayatımıza geçiş yeridir, çok kısa kaldığımız bir misafirhanedir. Ölüm geldiği anda insanın dünya hayatı ile bağlantısı kesilir ve sonsuza kadar içinde kalacağı ahiret hayatı hemen başlar.

Allah yeniden dirilişe inanmayanları ayette çok şiddetli uyarır, ölümle birlikte hayatının biteceğine inanan insanlar ölüm günü geldiğinde bu gerçekle tanışacaklar ve çok pişman olacaklar:

Dediler ki: “Biz yer (toprağın için) de yok olup gittikten sonra, gerçekten biz mi yeniden yaratılmış olacağız?” Hayır, onlar Rablerine kavuşmayı inkar edenlerdir.

De ki: “Size vekil kılınan ölüm meleği, hayatınıza son verecek, sonra Rabbinize döndürülmüş olacaksınız.”

Suçlu-günahkarları, Rableri huzurunda başları öne eğilmiş olarak: “Rabbimiz, gördük ve işittik; şimdi bizi (bir kere daha dünyaya) geri çevir, salih bir amelde bulunalım, artık biz gerçekten kesin bilgiyle inananlarız” (diye yalvaracakları zamanı) bir görsen. (Secde Suresi, 10-12)

Kaynak: http://dunyaningercegi.blogspot.com.tr/

Tüm yazılarım: https://erkanarkutyaziyor.wordpress.com/

Cevapla