Hamas’ın üç İsrail’li genci kaçırıp öldürmesi cihat mı?

Hamas’ın üç İsrail’li genci kaçırıp öldürmesi cihat mı?

Hamas’ın üç İsrail’li genci kaçırıp öldürmesi cihat mı?

Hamas’ın yaptığı bu korkunç eylemi tüm Müslüman alemi kınamalıdır.


Batı Şeria’da kaybolan 3 Musevi gencin cesetleri El Halil kenti yakınlarında bulundu. Başbakanlık sözcüsü Ofir Gendelman da İsrail İç İstihbarat Birimi  Şabak ve ordu birliklerinin çalışmaları sonucu kaybolan yerleşimcilerin cesetlerine ulaşıldığını ifade etti.

Üç gencin cesetlerinin bulunmasının ardından İsrail şimdi Gazze’yi bombalıyor. İsrail bombalamadan önce de çoğu Hamas üyesi olan 400 Filistin’liyi göz altına aldı ve 5 Filistin’li öldü.Netenyahu “Sorumlusu Hamas!dır, bunun bedelini ödeyecektir” açıklamasında bulundu.

Hamas çocukları kaçırıp öldürdüklerini kabullenmese de aslında durum ortada. Yaşları 16 ile 19 arasında olan bu üç Musevi genci kaçırıp öldürmek şimdi cihat mı? Kuran’ın neresinde yazıyor, “masum çocukları öldürmek cihattır” diye. Tam tersine Kuran’da “bir kişiyi haksız yere öldüren tüm dünyayı öldürmüş gibi olur” demiyor mu Allah?

…Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan birçoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır. (Maide Suresi, 32)

Bizim dinimizde asma, kesme, haksız yere öldürmek yok, saldırmak yok, çocukları öldürmek yok. Hamas kesinlikle ölçüyü kaçırıyor ve çok yanlış bir yolda ilerliyor. Yaptıkları Kuran’la taban tabana zıt. Ne elde ediyorlar peki? Bu yaptıklarının karşılığında İsrail onlardan 500 kişiyi rehin alıyor, Gazze topraklarına bombalar yağıyor ve masum birçok Müslüman şehit oluyor. Şimdi bu yaptıkları akılcı mı? Kendi elleriyle masum Müslümanların hayatlarını da tehlikeye atıyorlar. Bir de çıkmış Hamas’ın temsilcisi “İsrail saldırılarının cehennemin kapılarını açacaktır” diye konuşuyor. Böyle davrandıklarından dolayı zaten bunca yıldır bu kadar Müslüman şehit oluyor. Atıp tutuyorlar, sürekli dikleniyorlar ve başlarına yağan bombalarla uyanıyorlar.

Eğer bunlar gerçek Müslümansa barış yanlısı olmaları lazım. Gelin birlik olalım, bu topraklarda rahatça yaşayalım demeleri lazım. İsrail’de fakir, Filistin’de fakir. Tüm paralarını da savaşa yatırıyorlar. Her iki taraf da perişan oluyor.

Hz. Musa’nın, Hz. İbrahim’in ayak bastığı yerlerde yaşamak ne güzel nimet. O toprakların barış içinde olması gerekir. Filistinlilerle İsrailliler dostça kardeşce bir arada yaşamalı her iki taraf da dehşet içinde yaşıyor, her iki taraf da İbrahim’in evlatları. Gencecik çocukları kuyunun içine atıp öldürmekle cihat yapılmaz. İsrail’in de verdiği karşılık çok sert oluyor, gereksiz yere acı çekiliyor.

Müslümanların Kuran’a uyup kitap ehline sahip çıkmaları gerek. Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz, aynı peygamberlere inanıyoruz. İslam barış ve esenlik dinidir, sevgi ve şefkat dinidir. Müslüman olduğunu söyleyen bir insan asla masum bir çocuğu kaçırıp öldüremez. Bunun karşılığında tüm dünyadaki insanları öldürmüş gibi günah yüklenir. Eğer Müslümanlar Kuran’a uymazsa daha başlarına çok büyük felaketler gelir. Zalimliği ve acımasızlığı cihat gibi göstermesinler, daha fazla geç olmadan Kuran’a dönsünler.

Tüm yazılarım: https://erkanarkutyaziyor.wordpress.com/

Video sayfam: http://video.mynet.com/erkanarkut/videolari/liste

Hamas’ın üç İsrail’li genci kaçırıp öldürmesi cihat mı?” üzerine 5 yorum

  1. sen kendini yaZar zanneden erkanarkut sen neden bahsediyorsun??? Yuzlerce filistinli musluman cocuk kadin genc katlediliyor!!! Dunyanin her yerinde muslumanlar oluyor ve muslumanlarmi terorist oluyor?? Olenler bizler teroristler yine bizler!!! Filistinin yaptigi cihadtir nedenide islama karsi yapilan savastir oldurulen muslumanlardir!!! Kuran-i kerimden ayetler yazmissin! Olayin neresinden bakiyorsun sen bardaktaki kahvenin neresinden gormek istiyosun olaylari.. Allah size hidayet nasip etsin!
    İsrail yok olsun siyonizm kahrolsun. Onlara kalem tutanlarinda elleri kopsun

    Beğen

    • Adam çocuk öldürmeyin diyor sen hala cihad diyorsun, savaşın da bir yolu yordamı vardır .. Hadi kaçırdın çocukları neden öldürüyorsun.. İsrail de yanlış yapıyor ana iki yanlış bir doğru etmez.. İslam bunu emretmiyor.. Bu çocukların öldürülmesini bana izah edemezsin.. Allahtan İslam ı çok iyi tanıyorum da sizin gibilere bakıp islamı eleştirmiyorum.. Lütfen İslam komusunda Cüppeli hoca gibi degerli hocalarımızın neşriyatlarını oku.. Eskiden Anadolu ve Balkanlar Hıristiyandı, Osmanlının İslamına bakıp Müslüman oldular.. Siz bu kafayla kaç yahudiyi Müslüman olacaklrn vaz geçirdiniz. Bizim işimiz gönülleri fethetmek, adam öldürülecekse Allah öldürür zaten.. Bu 3 çocuk öldü de ne oldu? Onlara islam anlatıldı mı? Zaten sizler olmasanız tüm düny
      a şimdiye kadar Müslüman olurdu ama bu artık çok zor..

      Beğen

  2. Halen bir cocugu kacirip oldurmek islam degil diyorsun! Ulan be akilsiz sen nasil yazarsin! İkiz kuleleri kim yikti? Sen zannediyomusun o ucaklar oraya vurdugu icin yikildi orasi ?? Okadar yahudi yasayan bir ulkede neden bir tane yahudi olmedi? Muhendisler aciklama yaptilar o kulelerin o sekilde duzgun bir sekilde inmesi matematikman cok Zor diye!!! O olen cocuklari ne biliyosun siyonizm kendisinin yapmadigini? Asil sen uyan kendine gel silk-il biraz!!! Allah bunlarin hesabini elbet soracak! İnsallaaah cihad yakindir insaallah kuranda vaadedilen zafer yakindir!

    Beğen

Cevapla