Bir ayet açıklayalım: Bakara Suresi, 131-132

Bir ayet açıklayalım: Bakara Suresi, 131-132

Bir ayet açıklayalım: Bakara Suresi, 131-132

Müslümanlar için dosdoğru yol Kuran’dır, hurafeler ve uydurma hadisler değil.


Bizler samimi Müslümanlar olarak Deccaliyete ancak Kuran ile karşı koyabiliriz. Kuran’ı çok iyi bilmek, Kuran mucizelerini herkese anlatmak ve Kuran’la yaşamak Deccal’i tam anlamıyla köşeye sıkıştıracaktır. Kuran’ın nuru ve bereketi insanları kapladığında artık Deccal onları yıkamaz, üzüntüye kaptıramaz ve Allah’ın yolundan alıkoyamaz.

Ancak Kuran’ı çok iyi bilen ve tam anlamıyla hayata geçiren bir insan Allah’ın istediği gibi bir mümin olabilir. Kendisini çok takva gören birçok insan ahirette sağdan beklerken soldan kitaplarını alabilir. Bu yüzden müminin kendisini çok iyi yetiştimesi, tam anlamıyla Kuran ahlakını ruhuna yerleştirmesi gerek. Bunun için bugün size Kuran’dan ikiayetin açıklamasını paylaşmak istiyorum.

Bakara Suresi: 131-132:

“Rabbi ona: “Teslim ol” dediğinde (O:) “Alemlerin Rabbine teslim oldum” demişti. Bunu İbrahim, oğullarına vasiyet etti, Yakup da: “Oğullarım, şüphesiz Allah sizlere bu dini seçti, siz de ancak Müslüman olarak can verin” (diye benzer bir vasiyette bulundu.)”

Ayette, Allah’ın “teslim ol” emri karşısında, Hz. İbrahim’in alemlerin Rabbi olan Allah’a olan itaati, boyun eğişi ve üstün ahlakını gösteren cevabı bildirilmektedir.

Ayetin devamında, Hz. İbrahim’in Allah’a iman etmeyi ve teslim olmayı çocuklarına vasiyet ettiği haber verilmektedir. Allah’ın mübarek elçisinin bu mirası, sadece Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için yaşadığını, sadece Allah’ı dost ve vekil edindiğini ve sadece Allah’tan korkup sakındığını göstermektedir.

Hz. İbrahim Allah’ın hidayet verdiği, peygamberlikle şereflendirdiği ve Kendi Katında seçkin kıldığı kullarındandır. Hz. İbrahim, hayatı boyunca Allah’ı birleyerek ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmadan yaşamayı kavmine tebliğ etmiştir. Hz. İbrahim’in hidayet önderliği soyunda da devam etmiş; oğulları Hz. İsmail  ve Hz. İshak, ayette de bildirildiği gibi torunu Hz. Yakup  ve onun oğlu Hz. Yusuf ve onları izleyen diğer mübarek elçiler de insanları din ahlakını yaşamaya hikmetli öğütlerle ve vakarla davet etmeyi sürdürmüşlerdir.

Hz. İbrahim’in Allah’a olan coşkulu imanı, derin sevgisi, Allah’ın bütün emirlerine gönülden boyun eğişi, itaati ve gösterdiği güzel ahlak müminler için çok güzel bir örnektir. Tüm iman sahiplerinin de, Hz. İbrahim’in bu üstün ahlakına özenmeleri ve tek başına kalsalar da Hz. İbrahim gibi tevekküllü, cesur, kararlı, samimi, teslimiyetli ve iradeli olmaları gerekmektedir. Hz. İbrahim’in vasiyetine uyan ve sadece Allah’a kulluk edip, tüm hayatını Allah’ın rızası için sürdüren her insan, Allah’ın hoşnutluğunu ve sonsuz mutluluk yurdu olan cenneti umabilir, inşaAllah.

Tüm yazılarım: https://erkanarkutyaziyor.wordpress.com/

Video sayfam: http://video.mynet.com/erkanarkut/videolari/liste

Bir ayet açıklayalım: Bakara Suresi, 131-132” üzerine 2 yorum

Cevapla