Okan Bayülgen, yapacağın program Cübbeli Ahmet Hoca ile olmaz!

Okan Bayülgen, yapacağın program Cübbeli Ahmet Hoca ile olmaz!

Okan Bayülgen, yapacağın program Cübbeli Ahmet Hoca ile olmaz!

Bugün youtube’ta videolara bakarken Okan Bayülgen’in katıldığı bir programa rastladım. Programda Okan Bayülgen programı yapan kişiye “Türkiye’de çok önemli bir konuda ihtiyaç var, Kuran’ı insanlar bilmiyorlar. Bu yüzden ben de Cübbeli Ahmet Hoca ile bir program yapmayı düşünüyorum. Ben soracağım, o da açıklayacak. Hem Cübbeli Ahmet Hoca’nın çokesprili bir üslubu var, gençler de kendisini çok seviyor, bu yüzden onunla programı yapmak istiyorum” diyor. Program yapımcısı da bu fikri çok beğendiğini, Türkiye’de gerçekten böyle bir programa çok ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Okan Bayülgen bu konuda haklı. Ama Türkiye’de zaten Kuran’ın açıklandığı bir program var ve Okan Bayülgen’de bu programın takipçisi zaten. Zaman zaman Makina Kafa’da bahsedip duruyor.

Okan Bayülgen dinlediği programdaki Kuran açıklamalarından aslında çok etkilendiği için böyle bir program yapmak istiyor, bu konuda haklı da. Ama bu program Cübbeli Ahmet Hoca ile olmaz. Çünkü Cübbeli Ahmet Kuran’ı anlatmıyor, bizim dinimize yobazlar tarafından sokulmuş binlerce hurafeden bahsediyor. Konuları tamamen çarpıtıp, dinimizi çok zor, hatta yaşanmaz hale getiriyor. Üstelik “zaten sizde samimiyet nerde, aslında namaza kalkmayacağız ama cehennem ateşi çok sıcak, ondan korkumuzdan kalkıyoruz” gibi ifadelerle Müslümanları son derece samimiyetsiz, içten pazarlıklı gösteriyor. Oysa dinimiz samimiyet ve ihlas üzerine kuruludur. Bizim dinimizde zorlama yoktur.

Dini konularda espri yapılmasına gelince, ya da dinimizi esprili bir dille anlatma konusuna gelince, bu dinimizde tamamen yasaklanmıştır. Dini konular eğlence konusu olamaz ve esprili bir dille anlatılamaz. Eğer din anlatılırken karşıdaki kişiler alaycı bir tutum sergilerlerse (Altaylı ve Bardakçı’nın yaptığı gibi) o zaman hemen o ortamı terk etmek gerekir. Hatırlarsanız Cübbeli Ahmet dini konulardan bahsederken Altaylı ve Bardakçı yerlere yatarak gülüyorlardı, Cübbeli de onlara yaranmak için arka arkaya espriler yapıp duruyordu. Bu durum programı seyreden Müslümanların hayretler içinde kalmasına ve çok rahatsız olmasına yol açmıştı. Hatta gelen tepkilerden Altaylı ve Bardakçı bir dahaki programda Cübbeli’yle daha mesafeli bir tutum izlemek zorunda kalmışlardı.

Ayetlerimiz konusunda ‘alaylı tartışmalara dalanlar:’ -onlar bir başka söze geçinceye kadar- onlardan yüz çevir. Şeytan sana unutturacak olursa, bu durumda hatırlamadan sonra, artık zulmeden toplulukla beraber oturma. (En’am Suresi, 68)

Sonuç olarak şunu söyleyeyim. Cübbeli Ahmet Hoca binbir hurafe ile insanların kafasını karıştırır. Ayrıca Kuran yerine yüzlerce hurafe anlatarak dinimizin çok yanlış anlaşılmasına sebep olur. Üstelik esprili üslubu onu dinleyenlerin kalbinde bir sıkıntı yaratır. Kuran’da uslup son derece nettir, keskindir. Hükümler bellidir, ayetler açıktır. Allah müminlere en güzel şekilde hitap eder. Esprili üslup dini sohbetlerde hiçbir şekilde kullanılmaz.

Bu arada Cübbeli Ahmet Hoca eskiden ahir zamandan, Hz. Mehdi’nin ve Hz. İsa’nın zuhurundan sürekli bahsediyordu. Hatta kendisini dinleyenlere “Hz. Mehdi çıktığında herşeyinizi bırakıp ona biat edeceksiniz” diye söylüyordu. Fakat her ne olduysa Cübbeli Ahmet ahir zaman ve Mehdi konusunda sohbetlerine son verdi. Bu da Müslümanlar arasında “acaba neden eskisi gibi anlatmıyor, acaba çıkarına mı dokunuyor” sorularının sorulmasına neden oldu.

Okan Bayülgen şu anda dinlediği programdaki Kuran açıklamalarından çok hoşnut olabilir, çünkü orada Kuran hikmetle, samimiyetlikle ve dürüstlükle açıklanıyor. Ama aynı samimiyeti ve hikmeti Cübbeli Ahmet Hoca ile yakalayamaz. Herşeyden önemlisi Cübbeli Ahmet Hoca’nın anlattığı hurafelerle dolu dini kimse yaşayamayacağı için bu da üzerine sorumluluk olur. Çünkü orada anlatılan Kuran değil yobazların uydurduğu hurafeler olacaktır.

Cübbeli Ahmet Altaylı’nın programına çıktığında bu konudaki düşüncelerimi de yazmıştım, bu linklerden okuyabilirsiniz:

https://erkanarkutyaziyor.wordpress.com/tag/cubbeli-ahmet-hoca/

http://blog.milliyet.com.tr/fatih-altayli-ya-cubbeli-ahmet-hoca-nin-teke-tek-de-anlatmadiklarini-anlatayim-/Blog/?BlogNo=423575

Okan Bayülgen, yapacağın program Cübbeli Ahmet Hoca ile olmaz!” üzerine bir yorum

Cevapla